Skip to main content
Search

Voetschimmel doeltreffend BEHANDELEN

Voetschimmels zijn niet zo onschuldig en kunnen heel wat ongemakken veroorzaken zoals jeuk, pijn of een branderig gevoel. Behandel je ze niet tijdig, dan kunnen ze ook andere delen van het lichaam aantasten.

Vijf tips om voetschimmels te overwinnen:

1. Gebruik een schimmeldodend middel.

Voetschimmel behandel je eenvoudig en doeltreffend met DAKTARIN®Crème en DAKTARIN®Strooipoeder Smeer de DAKTARIN® Crème tweemaal per dag tot ongeveer twee centimeter rondom de geïnfecteerde plekken. De schimmel heeft zich namelijk verder uitgebreid dan je met het blote oog kunt zien.

Combineer je DAKTARIN® Crème met DAKTARIN® Strooipoeder, breng het poeder dan 's morgens en 's avonds op het letsel aan.

2. Herhaal de behandeling gedurende 2 tot 6 weken

Blijf minstens nog een hele week behandelen nadat de infectie verdwenen is. Onderbreek de behandeling niet sneller, zelfs niet wanneer je geen last meer denkt te hebben. De symptomen zijn op dat moment misschien wel verdwenen, maar de schimmel nog niet. Onderbreek je de behandeling vroegtijdig, dan zal de schimmel weer de kop opsteken.

Heb je last van kloofjes, dan kan je de crème het best combineren met een ontsmettende zeep. Heb je uitgebreide letsels of zijn je nagels aangetast, dan raadpleeg je best een arts.

3. Behandel ook je schoenen en sokken

Vergeet niet dat er geïnfecteerde huidschilfers in je sokken en schoenen kunnen achterblijven.

De schimmelsporen overleven lang en kunnen zo je voeten herbesmetten. Behandel daarom je sokken en schoenen na met DAKTARIN®Strooipoeder, nog 10 dagen nadat alle zichtbare symptomen zijn verdwenen.

4. Zorg voor droge voeten

Droge voeten voorkomen schimmelproblemen. Maar ook om te genezen, houd je je voeten het best droog.

 • Was je voeten dagelijks en droog ze goed af, ook en vooral tussen de tenen.
 • Trek dagelijks schone sokken aan.
 • Draag goed ventilerende schoenen.
 • Wissel dagelijks van schoenen.
 • Loop thuis op je sokken.

5. Voorkom dat de schimmel terugkomt

Heb je een voetschimmel gehad? Dan is nazorg essentieel om terugkeer van de infectie te vermijden. Met een goede voethygiëne kan je in de toekomst voetschimmel voorkomen. Blijf daarom je schoenen en kousen ontsmetten met DAKTARIN® Strooipoeder gedurende 10 dagen nadat alle zichtbare symptomen zijn verdwenen. Dit noemen we ook wel "de onderhoudsbehandeling".

Wat met kalknagels?

Heb je ook schimmel op je teennagels? Raadpleeg eerst een arts. Gebruik dan DAKTARIN® Nagellak.

 • Knip de geïnfecteerde nagel(s) regelmatig zo kort mogelijk af.
 • Breng een- tot tweemaal per dag een laagje DAKTARIN® Nagellak aan op de aangetaste nagel(s) en/of het nagelbed. Laat goed drogen.
 • Reinig de nagel voor elke nieuwe toepassing grondig met aceton (geen nagellakremover). Zo vermijd je dat de aangebrachte lagen te dik worden en dat DAKTARIN® de nagel niet meer kan bereiken.
 • Een aangetaste nagel kan alleen weer gezond worden door aangroei van een nieuwe, gezonde nagel. Houd daarom de behandeling vol tot de schimmel volledig uitgegroeid is, gemiddeld 7 tot 8 maanden.

Vraag raad aan je arts

Een correcte diagnose stellen is niet altijd eenvoudig. Vraag raad aan je arts bij twijfel, en zeker in volgende gevallen:

 • Bij uitgebreide schimmelinfecties;
 • Bij schimmelinfecties van de nagel of nagelbed;
 • Bij wondjes, etter of blaasjes.

DAKTARIN® Crème

Voetschimmel behandel je eenvoudig en doeltreffend met DAKTARIN® Crème.

DAKTARIN® Strooipoeder

Met DAKTARIN® Strooipoeder behandel je schimmel tussen de tenen.